Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010

ΝΤΙΝ!


("Telephone 3",painting by Konstantin Prozorovsky )

Ντιν!

Ο ήχος ξεπηδά, αυτόματα απ’ το μηχάνημα, μόλις κοζάρει την κάρτα του. Ντιν! Ένα σύντομο, ηλεκτρονικό και τυπικότατο Ντιν! Λες και το μηχάνημα είναι σε αγγαρεία από έναν ακόμη λοχία που θέλει να κάνει το νεοφερμένο σαργό, κόκκινο μπαρμπουνάκι. Ντιν! Χώνεται κατευθείαν στη δαιδαλώδη είσοδο που οδηγεί στο ετοιμόρροπο τύμπανο που φυλάει στ’ αριστερό του αυτί. Το παίζει άτσαλα, μέχρι να τρυπήσει ενοχλημένο και μπήγεται στο ζεστό κρέας του μπαγιάτικου εγκεφάλου του. Ντιν! Σαν το καμπανάκι πριν από έναν ακόμα γύρο ανάμεσα σε δυο αθάνατους παλαιστές, παλιούς ρήτορες σαπισμένων αυτοκρατοριών, μπουκωμένων με κρεατίνη, ενός στημένου αγώνα wrestle, σ’ ένα show που θα τελειώσει όταν όλοι αλλάξουν κανάλι. Ντιν! Τρυπάει τον εγκέφαλό του. Σίγουρα αυτός που το σκέφτηκε θα έχει I.Q. με δείκτη υψηλότερο του Χρηματιστηρίου Αθηνών στα μέσα των 90’s, λίγο πριν σκάσουν οι σαπουνόφουσκες και πέσουν από μέσα, στο βυθό των σαμπουάν 2 σε 1, όλες οι πολυτέλειες που δεν πραγματοποιήθηκαν εκείνο το βράδυ. Μάλλον, θα υπάρχουν και μερικά κιλά μάρμαρο, σκαλισμένα με το ζόρι, στη μουτσούνα του μεγάλου αυτού εφευρέτη, σε κάποια πλατεία που συχνάζουν μικροτσούτσουνοι επιδειξίες, ώστε να ξέρουν που να χέζουν τα περιστέρια. Ένα «μπράβο» κι ένα επιφώνημα δέους για τον άνθρωπο που σκέφτηκε το μηχάνημα για να χτυπιέται η κάρτα και να καταγράφεται αυτόματα η ώρα προσέλευσης! Ντιν! Ο εγκέφαλος του, κουνιέται σαν κουδούνι που χτυπά στο προαύλιο ενός δημόσιου σχολείου τραυλίζοντας "Τέρμα το διάλειμμα τα κεφάλια μέσα!". Ντιν! Καλησπερίζει την κάρτα κι όχι τον ίδιο. Αυτό είναι σίγουρο. Τώρα πέφτει με δύναμη στο τύμπανό του δεξιού του αυτιού. Το σπάει εξουθενωμένο. Δραπετεύει ψιθυρίζοντας: "Πάλι εδώ; Μπράβο μαλάκα! Στην ώρα σου. Θα σημειωθεί. Θα χαρεί η διοίκηση! Πολύ θα το χαρεί. Θα ληφθεί υπόψη. Όλα λαμβάνονται υπόψη. Καλή δουλειά μαλάκακο. Θα σου ρουφήξουμε το αίμα κακομοίρη. Γρήγορα στη δουλειά. Τσακίσου!" κι εξατμίζεται αφήνοντάς τον τσακισμένο, σαν ένα ακόμα χαμένο δελτίο ΚΙΝΟ. Χάνεται τόσο γρήγορα που αμφιβάλλει αν το άκουσε καν. Η πόρτα ανοίγει. Περνά μέσα. Βάζει την κάρτα στο πορτοφόλι. Χώνει το πορτοφόλι στην κωλότσεπη. Μπαίνει στο ασανσέρ. Πατά το νούμερο 4. Φτάνει. Η χαλασμένη κασέτα ειδοποιεί: "Πρώτος όροφος! Ντιν". Πάλι. Πάλι Ντιν! Τον ακολουθεί παντού σα σήμα από GPS καταγράφοντας την προσχεδιασμένη πορεία του. Ντιν! "Είσαι ακόμα εδώ!"Ντιν!
Γαμημένο Ντιν!

Κάθεται βιαστικά στην καρέκλα. Φοράει ακουστικά και μικρόφωνο. Ανοίγει τον υπολογιστή. Φτάνει ο διευθυντής του τμήματος με τους δύο επιτηρητές. Στέκεται στο κέντρο της αίθουσας. Φωνάζει ενώ το δύσμορφο διάφραγμά του, γκρινιάζει σα χαλασμένο αμορτισέρ. Λες κι ένα φλέγμα είναι κολλημένο στο ξεραμένο λαρύγγι του δίνοντάς του μια γουρουνιά στη φωνή :
 
«Μην ξεκινήσει κανείς Χρρ Χρρ . Να σας πω δυο λογάκια πρώτα! Τέλος οι μαλακίες! Το καταλάβατε να ούμε; Ε; Αν όχι θα σας το κάνουμε λιανά να ούμε Χρρ Χρρ. Εδώ είναι δουλειά όχι καφενείο να ούμε. Όσοι νομίζουν πως εδώ είναι σχολείο κάνουν λάθος Χρρ Χρρ. Εδώ είναι δουλειά! Επειδή μερικοί εξυπνάκηδες τεμπελιάζουν, από σήμερα θα εφαρμοστεί το νέο σύστημα Χρρ Χρρ. Τα τηλέφωνα θα πέφτουν αυτόματα! Δε θα τα παίρνετε εσείς Χρρ Χρρ. Γιατί μερικοί αργούν να πάρουν και χάνουμε χρόνο! Ο χρόνος είναι χρήμα! Τώρα να σας δω Χρ Χρρ. Ανάσα δε θα πάρετε. Δεν είναι δικαιολογία το ότι είστε όλοι φοιτητές. Εδώ θα γίνετε επαγγελματίες! Θα χώσουμε τη χερούκλα μας μέσα και θα βγάλουμε κάθε τι παιδικό και μετά με νυστέρι και τσιμπήδα θα σας μπουκώσουμε επαγγελματισμό Χρρ Χρ. Λοιπόν, σήμερα ο στόχος είναι 5 πωλήσεις το άτομο. Δε θα φύγει κανείς αν δε γίνουν. Χέστηκα τι ώρα σχολάτε. Αν δε γίνουν θα μείνετε εδώ μέχρι τα μεσάνυχτα. Ξεκινάμε!Χρρ Χρρ» είπε κι έφυγε καυλωμένος με όλα αυτά που είπε και ικανοποιημένος που τα αποστήθισε και δε χρειάστηκε να βγάλει σκονάκι προδίδοντας την πρεσβυωπία του.
 
 Σιωπή. Δεν ακούγεται τίποτα. Λίγα δευτερόλεπτα μετά οι κλήσεις αρχίζουν να πέφτουν. Οι επιτηρητές αρχίζουν να φωνάζουν: "Πάμε να κάνουμε 100 πωλήσεις. Έλα ζωηρά. Μιλάμε στους πελάτες. Επιθετικοί να είστε. Πείστε τους! Πάμε. Όλοι να μιλάμε!" Δε σταματούν ποτέ. Φωνάζουν.
 
Κλήση πρώτη:
Το τηλέφωνο χτυπά. Ντιν, Ντιν, Ντιν.
-Παρακαλώ;
-Καλησπέρα σας. Ονομάζομαι Νικόλας Καπουράνος και σας καλώ από τη Saxo-phone για μια ενημέρωση σχετικά με τα νέα μας οικονομικά προγράμματα για την ομιλία σας! Επικοινωνία για όλους , απεριόριστη επικοινωνία και για σας είναι η φιλοσοφία μας! Τι εταιρία χρησιμοποιείτε εσείς;
-Ρε φίλε δε μας χέζεις; Σάλτα και γαμήσου μας έχετε πρήξει!
Χντουπ! Του κλείνει το τηλέφωνο στα μούτρα σα σιδερογροθιά!

Δεύτερη κλήση:
Καλεί. Ντιν, Ντιν, Ντιν, Ντιν. Απαντά τηλεφωνητής:
-Απουσιάζουμε. Παρακαλώ, αφήστε το μήνυμά σας και θα σας …
Το κλείνει βιαστικά πριν προλάβει να ακουστεί ο χαρακτηριστικός ήχος. Το μόνο που του έλειπε ήταν ένα ακόμα Ντιν.
Τα τηλέφωνα πέφτουν το ένα μετά το άλλο. Το νέο σύστημα είναι άγριο. Δε προλαβαίνει να αναπνεύσει. Οι επιτηρητές ουρλιάζουν απαιτώντας κι άλλες πωλήσεις. Τα ουρλιαχτά τους είναι σα γαυγίσματα αδέσποτων σκυλιών που τσακώνονται για ένα μασημένο κόκαλο. Οι κλήσεις φεύγουν με τεράστια ταχύτητα. Η μια πίσω από την άλλη χώνονται στα υπόγεια καλώδια, θερμαίνουν το χαλκό κι ένα Ντιν θα ακουστεί χιλιόμετρα μακριά. Πόσα λόγια μεταφέρονται άραγε σ' αυτά τα καλώδια; Να υπάρχουν άνθρωποι που ζουν εκεί χάμω και κρυφακούνε. Αν γινόταν κάποιος σεισμός και κοβόντουσαν, όλες αυτές οι συζητήσεις θα ξεχύνονταν στους δρόμους. Τηλέφωνα που χτυπούν παντού.

Πέμπτη κλήση:
Καλεί. Ντιν, Ντιν, Ντιν.
-Ναι!
-Καλησπέρα σας. Ονομάζομαι Νικόλας Καπουράνος και σας καλώ από τη Saxo-phone για μια ενημέρωση σχετικά με τα νέα μας οικονομικά προγράμματα για την ομιλία σας! Επικοινωνία για όλους , απεριόριστη επικοινωνία και για σας είναι η φιλοσοφία μας! Τι εταιρία χρησιμοποιείτε εσείς;
-Ρε άντε και γαμήσου γαμημένε! Μας ξυπνάς για τις μαλακίες σας μας έχετε πρήξει. Έλεος όλο μας τρώτε τα λεφτά. Θα το κόψω το τηλέφωνο και θα στο βάλω στον κώλο!
Χντούπ! Το κλείνει.

Τα τηλέφωνα κλείνουν στη μάπα του Νικόλα το ένα μετά το άλλο. Σα γροθιές του παραμορφώνουν το πρόσωπο που προσπαθεί να παραμείνει συναρμολογημένο. Λες κι είναι δεμένος χειροπόδαρα και τον μαστιγώνουν με τηλεφωνικά καλώδια.

Έβδομη κλήση:
Το τηλέφωνο χτυπά. Ντιν, Ντιν, Ντιν.
-Εμπρός!
-Καλησπέρα σας. Ονομάζομαι Νικόλας Καπουράνος και σας καλώ από τη Saxo-phone για μια ενημέρωση σχετικά με τα νέα μας οικονομικά προγράμματα για την ομιλία σας! Επικοινωνία για όλους , απεριόριστη επικοινωνία και για σας είναι η φιλοσοφία μας! Τι εταιρία χρησιμοποιείτε εσείς;
-Παιδάκι μου καλό εγώ είμαι γιαγιάκα δεν καταλαβαίνω. Να ‘σαι καλά που με πήρες τηλέφωνο, αλλά εγώ δε ξέρω απ' αυτά. Είμαι 90 χρονών. Ευχαριστώ που με πήρες. Είμαι μόνη μου εδώ. Τα παιδιά μου δε με παίρνουν τηλέφωνο. Κανείς δε με παίρνει. Να κλαίω τώρα. Πουλάκι μου άρρωστη γυναίκα είμαι, να πεθάνω θέλω μόνο.

Οι επιτηρητές ουρλιάζουν : «Έχουμε μείνει πίσω. Για να κάνουμε πωλήσεις! Μόνο ο Πουλάκης κάνει πωλήσεις. Ακούστε τον να πάρετε ιδέες! Έλα για πάμε! Καπουράνο είσαι πάτος ρε! Κάνε καμιά πώληση! Άντε! Πωλήσεις. Πιέστε τους πελάτες. Δεν ξέρουν από αυτά, πείστε τους.» Ο Πουλάκης εδώ και μήνες είναι ο καλύτερος πωλητής. Παίρνει όλα τα bonus. Είναι πολύ καλός στα ψέματα. Δε λέει όλη την αλήθεια στους πελάτες, για να τους πείσει. Είναι κι η εκνευριστικά δυνατή φωνή του που τους τρελαίνει. Συμφωνούν σε όλα, μάλλον, για να τον κάνουν να σκάσει. Έχει μεγάλη εμπειρία στις τηλεφωνικές πωλήσεις. Το πρωί πουλά πιστωτικές κάρτες μέσω τηλεφώνου και μετά πουλά τηλεφωνικά προγράμματα εδώ στη Saxo-Phone. Το βράδυ αν δε γυρνά σπίτι του σίγουρα θα δουλεύει και σε εταιρία με ροζ τηλέφωνα.

25η κλήση:
Καλεί. Ντιν, Ντιν, Ντιν.
-Λέγεται παρακαλώ;
-Καλησπέρα σας. Ονομάζομαι Νικόλας Καπουράνος και σας καλώ από τη Saxo-phone για μια ενημέρωση σχετικά με τα νέα μας οικονομικά προγράμματα για την ομιλία σας! Επικοινωνία για όλους , απεριόριστη επικοινωνία και για σας είναι η φιλοσοφία μας! Τι εταιρία χρησιμοποιείτε εσείς;
-Εμείς χρησιμοποιούμε para-phone και είμαστε ικανοποιημένοι. Έχετε να μας προτείνεται κάτι καλύτερο;
-Μα φυσικά! Το νέο μας πρόγραμμα είναι ασυναγώνιστο! Με 120 ευρώ το μήνα μπορείτε να έχετε απεριόριστα τηλέφωνα σε όλα τα σταθερά της χώρας, 130 ώρες για να μιλάτε σε κινητά τηλέφωνα, απεριόριστα τηλέφωνα σε 98 χώρες μεταξύ των οποίων η Μαδαγασκάρη και η Ακτή Ελεφαντοστού, internet με ταχύτητα 3,4871 Mbps, τηλεόραση μέσω internet με 234 κανάλια μεταξύ των οποίων το Animals Universe, Christianism and How To use it TV, Gossip & Gossip channel, Trash Television over the universe, Kama sutra hot t.v., Offside channel και φυσικά θα έχετε 30% έκπτωση για κλήσεις στη Σελήνη όταν μπουν οι γραμμές μας!
-Με κοροϊδεύεται κύριε; Ποια Σελήνη; Σας παρακαλώ; Αν πήρατε για να κάνετε πλάκα πήρατε λάθος! Να 'στε καλά δε θα πάρουμε.

Με το που το έκλεισε η κυρία, στο μικρόφωνό του Νικόλα ακούστηκε η υπάλληλος ελέγχου ποιότητας ενημέρωσης: "Κύριε Καπουράνε για συνέλθετε! Νομίζω έχετε ενημερωθεί και εκπαιδευτεί στα οικονομικά μας προγράμματα. Διαβάστε λίγο και τα σενάρια επικοινωνίας! Δε θα λέτε το πρόγραμμα καθαρά. Θα το λέτε γρήγορα κι ακαταλαβίστικα. Κι αυτό με τη Σελήνη είναι για παρανοϊκούς συνδρομητές. Μη το λέτε σε όλους. Να επιμένετε ότι τους συμφέρει! Δεν είστε αρκετά επιθετικός. Θα σας ακούω. Δεν έχετε καθόλου καλή ποιότητα ενημέρωσης. Να προσέχετε. Κινδυνεύετε."
Ο Νικόλας αγχώνεται. Είναι μέρες που δεν τα πάει καλά. Παρακολουθούν συνέχεια τις κλήσεις του και του βρίσκουν λάθη. Κοιτά το παράθυρο. Αρχίζει να νυχτώνει. Κοιτά τις γρατζουνιές στους καρπούς του.

41η κλήση:
Καλεί. Δεν ακούγεται το Ντιν παρά ένα τραγούδι. Ο συνδρομητής έχει ενεργοποιήσει την υπηρεσία song call:"Ο πονοκέφαλος με ψήνει και εσύ είσαι η ασπιρίνη!" έρχεται το κομμάτι κατευθείαν απ' τα μπουζούκια στ' αυτιά του. Χρειαζόταν μια ασπιρίνη είναι η αλήθεια.
-Πρόντο;;
-Καλησπέρα σας. Ονομάζομαι Νικόλας Καπουράνος και σας καλώ από τη Saxo-phone για μια ενημέρωση σχετικά με τα νέα μας οικονομικά προγράμματα για την ομιλία σας! Επικοινωνία για όλους , απεριόριστη επικοινωνία και για σας είναι η φιλοσοφία μας! Τι εταιρία χρησιμοποιείτε εσείς;

- Χαχα. Μάλιστα. Φίλε μου ευχαριστώ αλλά δεν ενδιαφέρομαι!
-Μα δε σας είπα ακόμα την προσφορά.
-Δεν πειράζει. Δε με νοιάζουν οι προσφορές σας. Άσε με τώρα και την είχα βρει εδώ με το γκομενάκι μου. Σε παρακαλώ. Κάνε μας τη χάρη.
Χντουπ! Με τ' ακουστικά να είναι μόνιμα στο κεφάλι του, δε μπορεί ν' αποφύγει τους αλλεπάλληλους κρότους που σκάνε απ' τα τηλέφωνα που του κλείνουν κατάμουτρα. Μα ποιος σκέφτηκε αυτό το βασανιστήριο. Το νέο σύστημα είναι απάνθρωπο.

79η κλήση:
Καλεί. Ντιν, Ντιν, Ντιν.
-Ναι;
-Καλησπέρα σας. Ονομάζομαι Νικόλας Καπουράνος και σας καλώ από τη Saxo-phone για μια ενημέρωση σχετικά με τα νέα μας οικονομικά προγράμματα για την ομιλία σας! Επικοινωνία για όλους , απεριόριστη επικοινωνία και για σας είναι η φιλοσοφία μας! Τι εταιρία χρησιμοποιείτε εσείς;

-Που βρήκατε το τηλέφωνό μου κύριε; Δώστε μου τα στοιχεία σας παρακαλώ. Αν είναι δυνατόν! Με έχετε πάρει 100 φορές σε μια βδομάδα. Τα στοιχεία σας τώρα.
-Νικόλαος Καπουράνος, λέγομαι.
-Ωραία το γράφω. Πείτε μου και την εταιρία σας παρακαλώ.
-Saxo-Phone.
-Ετοιμαστείτε για μηνύσεις!

121η κλήση:
Ακούγεται μουσική. Άλλο ένα song call.  Είναι το “The end” των Doors. Δε το σηκώνει κανείς. Το αφήνει. Ακούει τη μουσική.

"This is the end
Beautiful friend
This is the end
My only friend, the end"

Ακούει. Του αρέσει. Κοιτά τη νύχτα στο παράθυρο. Κοιτά γύρω του. Όλοι μιλούν αγχωμένοι. Έχουν ιδρώσει σχεδόν. Άλλοι λένε ψέματα, άλλοι φωνάζουν, άλλοι τσακώνονται με πελάτες, άλλοι αρπάζονται με τους επιτηρητές, άλλοι κλαίνε. Ο Πουλάκης σηκώνεται συνεχώς και σημειώνει πωλήσεις στο πινακάκι που καταγράφονται υπό το χειροκρότημα των επιτηρητών. Ίσως να έμπαινε κάποιος που είχε το θάρρος και να καθάριζε μερικούς. Ίσως να λογικεύονταν και να καταλάβαιναν πως δεν είναι δουλειά αυτή. Όλα είναι παρανοϊκά. Χιλιάδες φωνές. Χιλιάδες άνθρωποι με τους οποίους είχε επικοινωνήσει όλο αυτό τον καιρό χωρίς να τους ξέρει καν. Απίστευτες ιστορίες, πρωτότυπες βρισιές, τρελοί, κάφροι, μοναχικοί γέροι, νευριασμένοι, φοβισμένοι, φλύαροι. Με πόσο κόσμο είχε μιλήσει άραγε; Ίσως να είχε συναντηθεί με κάποιους τυχαία στο μετρό ή σε κάποιο bar. Κι όλα αυτά αρχίζουν να μπερδεύονται με το κομμάτι των Doors  που τελειώνει σιγά σιγά.
………


"It hurts to set you free
But you'll never follow me
The end of laughter and soft lies
The end of nights we tried to die"

Βγάζει τ’ ακουστικά. Όλα μπερδεύονται. Ακούει μόνο ένα βουητό. Μια μουρμουρά. Μια τεράστια μουρμούρα με όλα όσα ακούγονται γύρω του, με όλα όσα έχουν ακουστεί. Ένα βουητό που μεγαλώνει σαν πυρκαγιά και καίει τα πάντα. Μια κόκκινη φωτιά γεμάτη με τις φωνές όλων όσων έχει μιλήσει απ' αυτό το τηλέφωνο. Ένα μποτιλιάρισμα φωνών με τη δική του ανακατεμένη μαζί να λέει: "Καλησπέρα σας. Ονομάζομαι Νικόλας Καπουράνος και σας καλώ από τη Saxo-phone για μια ενημέρωση σχετικά με τα νέα μας οικονομικά προγράμματα για την ομιλία σας! Επικοινωνία για όλους , απεριόριστη επικοινωνία και για σας είναι η φιλοσοφία μας! Τι εταιρία χρησιμοποιείτε εσείς;"

 Είναι το μόνο που έχει πει. Δε θυμάται να έχει πει ποτέ κάτι άλλο. Η μουρμούρα τον τυλίγει. Από το πεσμένο ακουστικό ακούγεται η φωνή της υπαλλήλου ποιότητος να τον βρίζει που καθόταν κι άκουγε το song call όλη αυτή την ώρα ενώ δεν το σήκωνε ο συνδρομητής. Όλο αυτό το τεράστιο σύννεφο από γκρίνιες ,μουρμουρητά και βρισιές μπαίνει απ' το αριστερό του αυτί στον εγκέφαλό του. Παίρνει μια βαθιά ανάσα. Χαμογελά. Τρέχει. Πηδά. Σκάει πάνω στο τζάμι με τον ώμο του. Το τζάμι θρυμματίζεται αργά. Μερικά κομμάτια γυαλί μπήγονται στο δέρμα του. Παρασέρνει μαζί του και μερικά καλώδια τηλεφώνων που μπλέχτηκαν στο κορμί του. Πέφτει αργά. Πέφτει και τους τέσσερις ορόφους. Βλέπει τα φώτα της πόλης τη νύχτα να πέφτουν μαζί του μέχρι που σβήνουν. Είναι αργά. Έχει πάει 11.00 η ώρα. Ήταν να σχολάσει εδώ και δυο ώρες. Καλύτερα που έφυγε έτσι. Με ένα δυνατό Γδούπο στο τσιμέντο αντί με Ντιν! Με το γαμημένο Ντιν!

Σκοτάδι! Ο γιατρός είναι σαφής: "Κυρία Καπουράνου ο γιός σας ζει από θαύμα! Δε θα μπορέσει ωστόσο να δει ποτέ ξανά, ούτε να κουνηθεί. Έπεσε από τέσσερις ορόφους. Είναι νέος και ίσως έρθει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση σύντομα. Λυπάμαι." Ο γιατρός τέλειωσε κι άκουσε τη μάνα του να βγάζει ένα σιγανό σπαραγμό και μετά: Ντιν____________Ντιν___________________Ντιν____________________Ντιν_Ντιν___________
Ντιν! Ένα σύντομο, ηλεκτρονικό και τυπικότατο Ντιν! Λες και το μηχάνημα είναι σε αγγαρεία. Ντιν! Σαν το καμπανάκι πριν από έναν ακόμα γύρο ανάμεσα σε δυο θνητούς παλαιστές. Το καρδιογράφημα του χτυπά κάθε λίγα δευτερόλεπτα. Ντιν! Λέει. Μπαίνει απ' το αριστερό του αυτί δυνατά κι φεύγει ψιθυρίζοντας απ' το δεξί: Ντιν!"Είσαι ακόμη εδώ;" Ντιν!"Πάλι εδώ μαλάκα μου;". Σε κάθε Ντιν ακούει πόσο αηδιαστικά ζωντανός είναι.

13 σχόλια:

theorema είπε...

Jesus!!!!!...

annanas είπε...

γράφεις υπέροχα!!! Σε βάζει το κείμενο στη θέση του ήρωα και ζεις μαζί του ό,τι εκείνος ζει. Μπράβο!

"Αν γινόταν κάποιος σεισμός και κοβόντουσαν, όλες αυτές οι συζητήσεις θα ξεχύνονταν στους δρόμους". Ενδιαφέρουσα σκέψη :)

Ανώνυμος είπε...

μπραβο greg!
ολο το κειμενο εχει κατι αδιορατο απο ουλιαμ γκιμπσον!!
καρδιογραφημα του 2100!!
ματα

Talisker είπε...

-Νικολα εσενα λεω...

σου ορκιζομαι,
- την επομενη φορα που ενας ανθρωπος θα με παρει τηλεφωνο να με ενημερωσει για τις υπηρεσιες της εταιριας του
-να ειμαι ευγενικη !

εχω να σου πω ,
πως καποιοι ανθρωποι,
απλα ειναι γεννημενοι σε λαθος τοπο
και σιγουρα στην κολαση.

Η γη ειναι γεματη μικρες κολασεις
φιλε μου, διαδοχικες ..


χχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ
-οσο για την απιστευτη φωτο
και το απιστευτο σαιτ που με εστειλες και σε ευχαριστω

εχω να σου πω ..
πως τιποτα πιο εφιαλτικο δεν εχω στη φαση της ζωης μου
(ακομα )
απο το να μενει αναπαντητος-νεκρος
ο αριθμος του πατρικου μου!

ΠΑΡΕΙΣΑΚΤΟΣ είπε...

ΦΙΛΕ Ε.Η. ΓΕΙΑ ΣΟΥ
ΑΛΗΘΙΝΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ. ΜΑΛΛΟΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ. Ο ΝΙΚΟΣ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΗΓΑΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΕΚΕΙ. ΓΥΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΑΛΛΟΝ ΠΗΓΕ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΠΛΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ. ΜΑΛΛΟΝ ΜΑΚΡΥΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΠΩΡΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΖΕΣΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΤΟΥ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΟ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΕ ΟΤΙ Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ. ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΑΝΤΩΣ -ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΩΝ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ- ΠΑΡΑΤΑΙΡΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ. Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΤΗΡΗΤΕΣ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ, ΤΟ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ MEETING ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΝΑ ΑΚΟΥΣΑΝ ΤΑ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΗΣΑΝ ΜΑΚΡΑΝ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ. ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΑΝ. ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΝΤΕΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ Η ΟΜΑΔΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΠΗΓΕ ΝΑ ΨΕΛΛΙΣΕΙ ΟΤΙ «ΜΑ ΤΙ ΛΕΤΕ. ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ? Η ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ?» ΑΚΟΥΣΕ ΤΙΣ ΧΡΙΣΤΟΠΑΝΑΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΞΑΛΛΟΣ Ο ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΕΙΠΕ «ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΤΙ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΛΕΣ. ΟΛΕΣ Ο ΠΟΥΛΑΚΗΣ ΤΙΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΟΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΣΥΣΤΟΛΑ. ΕΙΔΙΚΑ ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΗΛΙΘΙΟΣ Ο ΚΑΠΟΥΡΑΝΟΣ. ΑΥΤΟΣ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΟΥΤΕ ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ ΣΤΗ ΣΑΧΑΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ. ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΙ ΕΝΑ ΚΛΑΨΟΜΟΥΝΙΚΟ ΥΦΟΣ. ΓΑΜΗΣΕ ΤΑ. ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ. ΤΙ ΤΟΝ ΦΥΛΑΤΤΕ? Ή ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ Ή ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙ. ΕΧΩ 5.000 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΕΔΩ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΑΥΤΟΣ. ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΟΥ. ΜΗΠΩΣ ΤΟΝ ΠΙΕΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ? ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ. ΠΑΡΤΕ ΔΡΟΜΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΘΕΛΩ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑΤΙ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΞΑΝΤΛΕΙΤΑΙ. ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΕΡΔΗ ΟΧΙ ΤΙΣ ΠΙΠΕΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΛΕΤΕ».
ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΟ ΣΤΥΛ ΗΤΑΝ ΤΟ MEETING ΤΩΝ ΤΟΜΕΑΡΧΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ.
ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ Η ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΙΝΕΖΑΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ MANAGEMENT, ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
Ο ΠΟΥΛΑΚΗΣ ΤΩΡΑ. ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΙ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΠΟΥΛΑΚΗΣ. ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΘΕΣΗ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΕ ΜΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΒΟΥΝΟ ΑΔΙΑΒΑΤΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΜΕΝΗ ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΛΙΣΗ. ΑΝ ΠΑΙΞΕΙ ΕΞΥΠΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΟΣ. ΑΝ ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΗΣΕΙ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ.
ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΜΙΑ ΦΟΒΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΒΓΕΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ ’90. ΛΕΓΕΤΑΙ «ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΜΕ ΘΕΑ». ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛ ΠΑΤΣΙΝΟ, ΤΖΑΚ ΛΕΜΟΝ, ΚΕΒΙΝ ΣΠΕΪΣΙ, ΕΝΤ ΧΑΡΙΣ ΚΑΙ ΑΛΕΚ ΜΠΑΛΝΤΟΥΪΝ. ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ Ο ΤΖΕΪΜΣ ΦΟΛΕΪ
ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΒΓΑΙΝΕ ΑΛΛΙΩΣ.

Eraserhead είπε...

@theorema:
Christ!!! ;)
Ευχαριστώ που πέρασες και διάβασες.
Να είσαι καλά.

-----------------------------------

@annanas:
Ευχαριστώ πολύ. Εύχομαι να μη γίνουν πραγματικότητα τα όσα ζει για όλους μας :) Να είσαι καλά. Χαίρομαι που έμεινες και βρήκες ενδιαφέρουσα τη συγκεκριμένη σκέψη.


-----------------------------------

@ματα:
Thanks! ;)

-----------------------------------

@Talisker:
Ο Νικόλας σας ευχαριστεί κουνώντας το μικρό του δαχτυλάκι από την κλίνη του νοσοκομείου. Χαίρεται που μάθατε την ιστορία του.
Όσο για το ζωγράφο, τον ανακάλυψα κι εγώ τυχαία και ομολογώ πως μ'άρεσε πολύ και σίγουρα αξίζουν προσοχής και τα υπόλοιπα έργα που έχει στην ιστοσελίδα του.
Να είσαι καλά. Ευχαριστώ πολύ που πέρασες πραγματικά :):):):):):):):)
(Τα χαμόγελα για κάθε τηλέφωνο που μένει αναπάντητο προσκαλώντας μας να κάνουμε υπομονή ώσπου να ξαναειδωθούμε) κι ένα χαμόγελο για 'σένα :)

-----------------------------------

@ΠΑΡΕΙΣΑΚΤΟΣ:
Χαίρομαι για την έκταση του σχολίου κατ' αρχήν!Ο μονόλογος του τομεάρχη ήταν καταπληκτικός!!! Πέθανα στα γέλια! Άκου ουτε κρύο νερό στη Σαχάρα! Ευχαριστώ που τις περισσότερες φορές δίνεις λίγο φώς και στους άλλους χαρακτήρες των ιστοριών (όπως ειχες κάνει για το χοντρούλη με τη φαλάκρα στο Τουκ 120) που δεν είναι τόσο προσφιλείς. Οι τοποθετήσεις σου έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και δίνουν μια διαφορετική οπτική. Την ταινία δεν είμαι σίγουρος αν την έχω δει. Νομίζω δε την έχω δει ολόκληρη,΄θα ψάξω να τη δω σίγουρα μιας και οι συντελεστές είναι εξαιρετικοί. Να είσαι καλά. Ευχαριστώ που διάβασες και τοποθετήθηκες. Καλό βράδυ φίλε μου.

Ανώνυμος είπε...

είχα πολύ καιρό να απολαύσω ένα τέτοιο κείμενο...

μου αρέσει πολύ ο τρόπος που γράφεις!
καλή σου μέρα...

Νικόλας K. είπε...

Ομολογώ ότι το κείμενο με άγχωσε και λόγω συνωνυμίας με το παλικάρι:-)πολύ ζωντανό πολύ αληθινό! Φίλε μου το ανθρώπινο μυαλό είναι πολύ εύκολο να καταρρεύσει και να συμπεριφερθείς σαν κάποιος άλλος, απλά ένας άλλος που δεν ήξερες ότι είσαι!
Νομίζω ότι πάρα πολλοί άνθρωποι δέχονται τεράστια πίεση από την εργασία τους που λόγω των οικονομικών δεδομένων αναγκάζονται να κάνουν...
Μου θύμισε μια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, την France Telecom που έχουν αυτοκτονήσει υπάλληλοί της...Οι αυτοκτονίες φτάνουν τον απίστευτο αριθμό των 38 ατόμων...
δες το link http://tvxs.gr/node/52028/members/posts ( είναι κάπως παλιό το άρθρο, στο μεταξύ προστέθηκαν και άλλοι αυτόχειρες στον μακάβριο κατάλογο των θυμάτων)...
Καλό Σαββατοκύριακο και μακριά από κάθε κωλομηχάνημα που κάνει ντινννν ή και ντρινννν!

Madame de la Luna είπε...

Με τόσες λεπτομέρειες μου φαίνεται βιωματικό, αλλά δεν έχει κι ιδιαίτερη σημασία..

Κέντημα λέμε. ;)

Δουλειά κι αυτή, ε; Κι εγώ που μισώ την επανάληψη και θα 'χα παραιτηθεί στο τρίτο τηλεφώνημα, τον ένιωσα τον ήρωα σου..

Ωραίος πίνακας. Πάω για κλικ. :)

Eraserhead είπε...

@Ο/Η Ανώνυμος:
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια και που διβάσατε την ιστορία αυτή. Να εισαι καλά :) Καλή σου ημέρα..

-----------------------------------

@Νικόλας Κ. :
Φίλε μου καλή σου ημέρα. Χαίρομαι που διάβασες την ιστορία και που ανέφερες και την ιστορία για την εταιρία αυτή. Γνώριζα το γεγονός. Ευχαριστώ πολύ και για το άρθρο, γιατί δεν το είχα δει το συγκεκριμένο. Να είσαι καλά :)
Καλή σου μέρα!

-----------------------------------

@Madame de la Luna:
Αν πήγες τελικά για κλικ θα είδες και τους άλλους πίνακες. Ελπίζω να σ'άρεσαν! Ευχαριστώ πολύ Madame μου..Να είσαι καλά :)

b|a|s|n\i/a είπε...

ντιν! μοιάζουν να μην υπάρχουν λέξεις ντιν για να εκφράσουν όλα αυτά που ντιν το μυαλό σκέφτεται.
απίστευτα αληθινή περιγραφή. όσο αφορά το κλίμα της όλης υπόθεσης τουλάχιστον. απλά απίστευτη.
πολύ καλό σου βράδυ! με μόνο ντιν που μας κάνουν αληθινά να χαμογελάμε.

Nina είπε...

ντίν νταν ντον!!! ενώ με κουράζει να διαβάζω μεγάλα κείμενα στο διαδίκτυο κάθε φορά σε καταβροχθίζω και μένω και ενεός...!!!

Eraserhead είπε...

@b|a|s|n\i/a:
Καλώς όρισες! Ευχαριστώ που πέρασες και άφησες τα καλά σου λόγια. Καλό βράδυ :)

-----------------------------------

@Nina:
Ευχαριστώ πολύ που το διάβασες. Κατανοώ το ότι είναι μεγάλο και ξέρω πως σε μια οθόνη κουράζεται οποιοσδήποτε να διαβάζει τόσο πολύ. Ωστόσο τα πολύ καλά σου λόγια μου δίνουν χαρά και κουράγιο και γι άλλα μεγάλα αλλά και μικρά κείμενα :) Καλό βράδυ. Να είσαι καλά και καλή δουλειά με το νέο ξεκίνημα (τα έμαθα από το φίλο μου) ;)